top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag aan ons? Wie weet staat het antwoord hier al tussen.

Zo niet, dan kun je ons mailen op info@rootspremiumgym.com

WAT IS ROOTS?

PROEFLES & PROEFMAAND

PRAKTISCH

OPZEGGEN & PAUZEREN

UPGRADEN/DOWNGRADEN

PERSONAL TRAINING & BE YOUR BEST

BEDRIJFSFITNESS NEDERLAND

 

 

 

 

ROOTS?

*Voor wie is ROOTS de Box?
ROOTS de Box is een gym voor iedereen die houdt van een uitdagende sportomgeving en een comfortabele sfeer. We hebben groepstrainingen, ruimte om
zelfstandig trainen, small-group trajecten en personal training. We zijn voor iedereen, of je nu een beginner of een ervaren sporter bent.

*Wat voor groepstrainingen worden er aangeboden?

Wij geven PowerFit, Outdoor PowerFit, Calisthenics, UltimateFit, BarbellFit & Olympic Weightlifting. Kijk voor meer informatie over wat je allemaal doet in de verschillende lessen bij het kopje “Groepslessen Indoor” of “Groepslessen Outdoor”.

*Kan iedereen meedoen met de Barbell, Olympic Weightlifting en Calisthenics lessen?

Absoluut, onze ervaren trainers maken de lessen mogelijk voor elk fitheidsniveau. Er wordt gelet op techniek en gezorgd dat iedereen wordt uitgedaagd op zijn of haar niveau.

PROEFLES

*Kan ik een proefles volgen?

Je bent meer dan welkom bij ons. Via onze website kun jij je inschrijven om een proefles te volgen of om een proefmaand af te sluiten. Mocht je gewoon een keer de gym willen komen bewonderen dan ben je ook welkom. Wij zijn op werkdagen geopend van 07.00uur tot 21.00uur en in het weekend tussen 08.00uur en 14.00uur.

*Hoeveel kost een proefles?

Een proefles kost 5 euro. Ga je daarna door naar een proefmaand dan krijg je deze 5 euro terug als tegoed om te spenderen binnen onze horeca. 

*Kan ik meerdere proeflessen volgen om jullie aanbod te kunnen proberen, bijvoorbeeld buiten en binnen?

Daar hebben wij een oplossing voor; onze proefmaand. Voor een kleine prijs kun je een 4 weken lang alle soorten trainingen uit proberen. Deze proefmaand is voor nieuwe leden die Roots nog niet kennen. Je kunt deze proefmaand dus maar eenmalig aanschaffen.

*Hoe boek ik een proefles?
Op onze homepagina kun je de knop 'proefles' vinden.  Vervolgens stuurt de website je vanzelf naar onze app en rooster waarin jij je proefles kunt boeken.

 

*Wat moet ik mee nemen of weten voor een proefles?

Je hoeft alleen een flesje water mee te nemen en kleding waarin je fijn kunt sporten. Voor buiten is het soms handig om een extra laagje aan te hebben die je altijd weer uit zou kunnen doen.

*Kan ik een proefles doen voor de Open Box?

Onze proeflessen zijn bedoeld om je kennis te laten maken met ons aanbod van groepstrainingen, daarom is het helaas niet mogelijk om een proefles te doen voor de Open Box. Wil je gebruikmaken van de Open Box? Start dan met een Proefmaand. Met dit abonnement kun je 28 dagen onbeperkt deelnemen aan alle trainingen en Open Box.

PRAKTISCH

*Kan ik een vriend of vriendin meenemen?

Natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Omdat we een maximale groepsgrootte per training hebben, vragen we wel of de vriend(in) zich registreert voor de les. Dit kan via een proefles of met de aanschaf van een drop-in (wanneer er geen intentie is om verdere lessen te volgen).

 

*Hoe werkt het aan- en afmelden voor de lessen en open box?

Via de “Leden Log In” op deze website óf via onze Roots Premium Gym app kun jij je inschrijven voor de verschillende groepstrainingen of voor een tijdsblok voor de Open Box. Je kunt je tot 1 uur voor de start van de les of het tijdsblok inschrijven en maximaal 4 uur van te voren kosteloos uitschrijven. Korter van te voren kan ook, maar dan ontvang je de credit voor die les niet retour.

 

*Hoe kan ik mijn credits gebruiken?

Ieder abonnement heeft een aantal credits (5, 9, 13 of onbeperkt). Deze credits zijn gekoppeld aan punten. Een training van 60minuten kost 4 punten en een training van langer dan 60minuten kost 5 punten. Zelfstandig trainen in de Open Box is ook 4 punten. 

Voor een 5x abonnement krijg je 22 punten, bij 9x abonnement 38 punten, bij 13x abonnement 54 punten en bij het onbeperkt abonnement 140 punten. 

Zo kun je (wanneer je uitgaat van een 5x abonnement) 5x trainen met de trainingen van 60 minuten. Maar je kunt de verdeling ook anders maken door 3x een 60 minuten training te volgen en 2x een lange training te volgen. 

Dit geeft iedereen de vrijheid om zelf te bepalen welke trainingen hij/zij volgt. 

Alle PowerFit & Barbell trainingen duren 60 minuten. De Ultimate Fit training duurt 90 minuten. Als laatste zijn er nog de Olympic Weightlifting trainingen. Alle "Oly" trainingen duren 75minuten.

*Wanneer gaat een training door?

Een training gaat door wanneer er minimaal 2 deelnemers zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de deelnemer op de hoogte gebracht dat de training wordt geannuleerd. Een Bootcamp of Outdoor training kan ook geannuleerd worden wanneer de weersvoorspellingen dusdanig zijn dat het te gevaarlijk is om buiten te trainen.

*Waar in het park wordt er verzameld voor de Bootcamp training?

Bij het inschrijven van de les staat de beschrijving van de verzamel locatie. Daarnaast vind je bij het kopje “Groepslessen Outdoor” ook meer informatie over de verzamelpunten in de
parken.

 

OVER ONZE ABONNEMENTEN

*Zijn de abonnementen doorlopend?

Ja, onze abonnementen zijn doorlopend (met uitzondering van onze proefmaand). Of je nu kiest voor een standaard maandelijks opzegbaar abonnement of voor een 12 maanden abonnement, beide zijn doorlopend. Wanneer jouw 12 maanden abonnement afloopt verandert deze automatisch naar een maandelijks opzegbaar abonnement voor hetzelfde aantal ritten. 

*Ik wil mijn abonnement opzeggen, hoe doe ik dit?

Jammer dat je stopt! Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@rootspremiumgym.com. Zoals aangegeven bij de aanmeldpagina hanteren wij één kalendermaand opzegtermijn. Dit betekent dat je de volgende incasso nog betaald en het daarna stopt.

*Ik wil mijn abonnement pauzeren, kan dat?

Ja, dit is zeker mogelijk. Als je langer dan 8 weken weg bent, is het mogelijk om je abonnement te pauzeren. Daarnaast kun je een abonnement ook pauzeren bij een langdurige blessure of wanneer je zwanger bent.

*Kan ik mijn ritten die ik niet gebruik overdragen aan een ander?

Nee, rittenkaarten zijn persoonlijk en kunnen daarom niet overgedragen worden aan een ander.

UPGRADEN & DOWNGRADEN ABONNEMENT

*Ik heb niet genoeg aan mijn huidige aantal ritten per maand, kan ik mijn abonnement upgraden?

Als je meer ritten nodig hebt per maand, dan kan je via de app jouw abonnement per direct upgraden, de extra ritten komen dan meteen op jouw account. Het maakt niet uit of je een maandelijks opzegbaar of een jaarabonnement hebt. Het jaarabonnement zal na een upgrade niet opnieuw starten met 12 maanden, maar gewoon doorlopen vanaf het moment dat je deze gestart bent met het eerdere abonnement. 

 

*Ik heb aan het einde van de maand steeds ritten over, kan ik mijn abonnement downgraden?

Ook dit is zeker mogelijk, hierbij geldt wel een kalendermaand opzegtermijn. Wanneer je in een bepaalde maand je abonnement aanpast naar een lager abonnement via de app, dan zal je de eerstvolgende kalendermaand eerst nog een keer je oude abonnement betalen. De kalendermaand daarna, op de eerste van de maand, gaat vervolgens het verlaagde abonnement in. Net als bij het upgraden maakt het niet uit of je een maandelijks opzegbaar of een jaarabonnement hebt. De tijd van het jaarabonnement loopt gewoon door en er wordt niet opnieuw 12 maanden gestart. 

 

*Is het mogelijk om voor een bepaalde periode mijn abonnement te upgraden of downgraden?

Ja, let hierbij goed op dat een upgrade altijd direct ingaat en een downgrade een kalendermaand opzegtermijn heeft. Je kunt via de app jouw abonnement zelf up- of downgraden, maar mocht je het toch lastig vinden om het zelf uit te zoeken, dan kun je ons altijd mailen op info@rootspremiumgym.com en helpen wij je verder.

PERSONAL TRAINING & BE YOUR BEST

*Kan ik ook Personal Training krijgen bij jullie?

Ja dit kan zeker. Via onze pagina Personal Training kun je onze trainers vinden en een gratis en vrijblijvende intake plannen. Je kunt ook kiezen voor training in duo vorm of met een kleine vriendengroep. 

*Wat zijn Be Your Best trajecten?

De Be Your Best trajecten zijn small-group trajecten van 8 weken, of zelfs 6 maanden. Er zijn verschillende type trajecten, dus kijk vooral welk traject het beste bij jou past. Het is mogelijk om als beginnende of als (zeer) ervaren sporter mee te doen aan het traject. Het gaat erom dat je in een bepaalde tijd, met een vaste groep het beste uit jezelf gaat halen!

 

*Ik wil graag zelfstandig trainen in de Open Box. Is het mogelijk om hier een persoonlijk trainingsschema voor te krijgen?

Dit is zeker mogelijk. Je kunt een persoonlijk trainingsschema voor de duur van 12 weken krijgen. Voordat het schema wordt gemaakt, heb je een consult met één van onze Personal Trainers om jouw doelen te bespreken. Zo ontvang je een schema specifiek gericht op jouw wensen en doelen.

 

BEDRIJFSFITNESS NEDERLAND

Wij werken samen met BedrijfsFitness Nederland (BFNL). Informeer bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn. 

*Van mijn werkgever ontvang ik korting om via BedrijfsFitness Nederland te sporten. Wat is er mogelijk?

Wanneer je werkgever is aangesloten bij BedrijfsFitness Nederland dan kun jij eenvoudig jouw nieuwe abonnement via hen aanvragen. Check bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn. Dit kan een voordeel van wel 40% opleveren, maar let wel dit verschilt per werkgever. 

Je kunt kiezen voor een onbeperkt abonnement met een looptijd van 6 of 12 maanden. Of kies voor een Personal Trainingspakket van 6 maanden met 1x per week een training met een Personal Trainer.

*Ik heb al een abonnement bij Roots. Kan dit abonnement omgezet worden?

Ja dat kan! Heb jij een maandelijks opzegbaar abonnement dan kan je abonnement eenvoudig omgezet worden naar een BFNL abonnement. 

Heb jij een 12 maanden Abonnement? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden en het eerstvolgende moment om jouw abonnement om te zetten.

*Ik heb een BFNL abonnement aangevraagd, en nu?

Gefeliciteerd! Wij ontvangen nu automatisch jouw aanvraag en dan wordt jouw nieuwe abonnement geactiveerd per de afgesproken ingangsdatum. 

Er ligt een overeenkomst voor je klaar in de Box om te ondertekenen. Daarna wordt het abonnement formeel goed gekeurd.

Proefles
Praktisch
Roots?
Opzeggen
Upgraden en downgraden
PT& BYB
BFNL
bottom of page